Demonstracije u Americi izmiču kontroli: Najmanje 25 gradova uvelo policijski sat

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u subotu da države i gradovi moraju biti “mnogo stroži” spram protesta protiv policije ili će se uključiti savezna vlada, uz moguće korištenje vojske i uhićenja.

“Liberalni guverneri i gradonačelnici moraju biti mnogo stroži ili će se savezna vlada morati uključiti i učiniti ono što se mora učiniti, a to uključuje i korištenje neograničene moći naše vojske i mnoga uhićenja”, tvitao je.

Pentagon je u subotu rekao da je svojim vojnim jedinicama zapovijedio da budu spremne u roku od četiri sata ako ih zatraži guverner Minnesote zbog nemira koji su uslijedili nakon što je bijeli policajac ubio crnog muškarca.

Dok se protesti zbog smrti Georgea Floyda nastavljaju širom Sjedinjenih Američkih Država, najmanje 25 gradova u 16 država uvelo je policijski sat.

Gradovi u kojima je uveden policijski sat su: Beverly Hills i Los Angeles (Kalifornija), Denver (Colorado), Miami (Florida), Atlanta (Georgia), Chicago (Illinois), Louisville (Kentucky), Minneapolis i St. Paul (Minnesota), Rochester (New York), Cincinnati, Cleveland, Columbus, Dayton i Toledo (Ohio), Eugene i Portland (Oregon), Philadelphia i Pittsburgh (Pennsylvania), Charleston i Columbia (South Carolina), Nashville (Tennessee), Salt Lake City (Utah), Seattle (Washington), Milwaukee (Wisconsin), piše CNN.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO