AlmiraSuljevic_zps3325616c

Glavnom uredu Bošnjačkog nacionalnog vijeća

Povodom vijesti koju ste objavili na svom sajtu, osjećam obavezu i potrebu da je demantujem, kao i da iskažem svoje iznenađenje kako je jednoj instituciji poput vaše mogla da se potkrade  ovakva dezinformacija. Naime, na jučerašnjem skupu pod nazivom ,,Forum za dijalog i saradnju“ nikako nisam izjavila da sam protiv ideje uvođenja bosanskog jezika u redovnu nastavu, već sam govorila o modelu primjene i o tome kako je možda mogao da se kreira neki drugi model, prihvatljiviji za sredinu u kojoj živimo. Juče sam svoje izlaganje počela riječima da sam nacionalno osviješćena, da govorim bosanskim jezikom, kao i da želim da moja djeca uče svoj maternji jezik i elemente nacionalne kulture. Međutim, model njegove implementacije u školstvo meni kao građanki, intelektualki i majci koja ove godine upisuje svoje dijete u prvi razred osnovne škole, nije prihvatljiv. Želim da napomenem da ću svoje dijete, iako se u potpunosti ne slažem sa modelom, prijaviti za nastavu na bosanskom jeziku jer je to s jedne strane moja roditeljska dužnost, ali s druge strane i želja da ovaj projekat u potpunosti oživi i bude prihvaćen od strane svih Bošnjaka Sandžaka i Srbije uopšte. Jučerašnja izjava je moj lični stav, nikako i ponavljam nikako, stav institucije u kojoj radim.

Nadam se da ćete u cjelosti prenijeti moje mišljenje povodom ovoga, poštovati moj stav uopšte, a sve u svrhu istine, napretka i boljih odnosa u zajednici u kojoj živimo.

 

29.05.2013                                                                                                                                                       Selam,

Novi Pazar                                                                                                                                                    Almira Suljević

3 KOMENTARA

  1. Ko god poznaje Almiru zna kakav je ona lik. Prava hanuma, Bosnjakinja. Nikad nisam ni pomislila da je mogla bilo sta da uradi protiv bosanskog jezika. Svima nama koji posjecujemo turski kulturni centar nije ni trebao ovaj demant ali je dobro da se zapitamo sta to ovi u BNV zapravo rade?!

  2. POSTOVANJE ALMIRA. UVIJEK SAM ZNAO DA SI TI KRALJICA. DZUDZEVIC JE SRPSKI PROJEKAT, TO SE VEC ZNA.

Comments are closed.