Delta ispraznila sve račune da isplati 12 miliona evra kaucije?!

delta hold

Srpski dnevni listovi ne slažu se u potpunosti na koji način je “Delta holding” skupio 12 miliona evra za kauciju predsedniku kompanije Miroslavu Miškoviću. I dok Naše novine pišu da je Delta isprazunila račune zavisnih preduzeća, Blic tvrdi da je novac pozajmljen od kiparskog “Hemslejda”, koji je vlasnik “Delta holdinga”.

Da bi obezbedila 12 miliona evra za jemstvo Miroslavu Mišković i njegovo puštanje iz pritvora u najkraćem mogućem roku, porodica Mišković je proteklih dana sprovela “poteru za parama”, saznaju Naše novina iz izvora bliskih kompaniji “Delta”.

– Urgentno je napravljen spisak najvećih dužnika i onda su se svi razleteli da jure potraživanja. Takođe, firme u okviru “Delta holdinga” ispumpale su sa računa sva likvidna sredstva iz operativnog poslovanja ne bi li se šef što pre našao na slobodi. Pare su skupljene, ali je ovo bio veliki udarac za kompaniju, koja je ostala bez novca na računu, i pitanje je kako će se oporaviti i kada – konstatuje sagovornik Naših.

S druge strane, Blic piše da je pare uplatio kiaprski Hemslejd i da je u pitanju pozajmica “Delta holdingu”.

Kako saznaje Blic, za izlazak Miškovića na slobodu uplaćeno je tačno 1.363.731.600 dinara, a novac je sa računa “Delta holdinga” prebačen na konto sudskog depozita u Upravi za trezor Ministarstva finansija. Novac će ostati u sudskom depozitu i biće vraćen Miškoviću ukoliko ne prekrši uslove koje mu je odredio sud.

Izvor blizak “Delti” kaže da je novac zapravo obezbedila Miškovićeva kiparska firma “Hemslejd”, koja je i osnivače “Delta holdinga”.

– Pare kojom je plaćeno jemstvo za Miškovića “Hemslejd” je dao “delta holdingu”, a “Delta” će kasnije ovaj novac vratiti kompaniji sa Kipra – navodi izvor.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO