Naslovna Featured Istaknuto Delegacija parlamenta Turske u poseti Novom Pazaru

Delegacija parlamenta Turske u poseti Novom Pazaru

0
delegacija-parlamenta-turske-u-poseti-novom-pazaru

NOVI PAZAR – Narodni poslanik turske vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) i predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva Turske i Srbije, Mustafa Esgin, te poslanik AK Partije u Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske Zafer Isik, sastali su se sa predstavnicima Grada Novog Pazara.

Narodni poslanici Skupštine Republike Turske su sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i predsednicom Skupštine, Anelom Halilović Šemsović sumirali rezultate dosadašnje saradnje, razmatrajući mogućnosti unapređenja odnosa kroz realizaciju projekata u različitim oblastima. Sastanku u Novom Pazaru prisustvovali su generalni konzul Republike Turske, Basar Basol i narodni poslanik u Skupštini Srbije, predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Muamer Bačevac, kao i pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Nihat Hasanović i član Gradskog veća Mirsad Jusufović.

Zahvalnost za sve realizovane aktivnosti i buduće planove, koji se odnose na realizaciju značajnih projekata, gostima, u ime svih građana Novog Pazara uputio je gradonačelnik Nihat Biševac.

“Konstatovali smo da su odnosi Republike Turske i Republike Srbije na istorijskom maksimumu. Tako dobri odnosi ogledaju se i kroz saradnju i bratske odnose Novog Pazara i Sandžaka sa zvaničnim ustanovama Republike Turske. Veliki doprinos daju Bošnajci u Republici Srbiji i oni u Turskoj. Oni su most saradnje i ti koji drže čvrste i neraskidive veze. Izuzetni odnosi sa Republikom Turskom rezultirali su i otvaranjem Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru. Svi realizovani projekti doprineli su poboljšanju kvaliteta života svih naših građana”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac nakon sastanka.

Gosti Novog Pazara istakli su zadovoljstvo zbog realizovanih projekata i saradnje u okviru Parlamentarne grupe prijateljstva Turske i Srbije.

“Izuzetno sam srećan jer sam među narodom koji doživljavam kao braću. Zadovoljan sam jer naše države i naši predsednici, Recep Tayyip Erdogan i Aleksandar Vučić imaju dobre odnose iz kojih su nikli mnogi plodonosni projekti. Trenutno se rekonstruiše putni pravac od Novog Pazara do Tutina, slali smo značajnu medicinsku pomoć ovom gradu i narodu tokom krize izazvane pandemijom koronavirusa prošle godine. Gradili smo mostove, puteve i škole. Ovde sam da sa svojim prijateljima sumiramo rezultate dosadašnje saradnje i da vidimo šta Republika Turska u narednom periodu može da uradi kako bi se dao dodatni doprinos odnosima dva naroda i dve države”, rekao je nakon sastanka sa zvaničnicima Novog Pazara, narodni poslanik i predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva Turske i Srbije, Mustafa Esgin.

indeksonline.rs

Exit mobile version