Predsjednica Skupštine grada Novog Pazara Anela Šemsović sastala se sa predstavnicima Ambasade države Palestine u Beogradu. Delegaciju je predvodio konzul Osamah Alhindi. Prema riječima predsjednice novopazarskog parlamenta, sastanak je potvrda tradicionalno dobrih odnosa Srbije i Palestine.

„Jako nam je važno da negujemo tradicionalno dobre odnose i da saradnju jačamo kroz realizaciju zajedničkih projekta u različitim oblastima. Najvažnije je zagovarati i primenjivati princip prava i pravde, a ne podržavati politiku sile”, kazala je predsjednica Skupštine Anela Šemsović nakon sastanka.

U narednom periodu Grad Novi Pazar i Ambasada Palestine realizovaće zajednički projekat u oblasti zdravstva, što je na sastanku i potvrđeno.

„Projekat se odnosi na nadogradnju kapaciteta Zavod za javno zdravlje. Saradnja sa narodom ovog kraja je dio tradicije palestinskog naroda kao i poštovanje interesa Srbije u međunarodnim krugovima. Ljudi u Sandžaku i Novom Pazaru sa mnogo emocija prate sve što se dešava palestinskom narodu. Nama znači što negdje daleko, u Evropi,  prijateljski orijentisan grad sa nama  saosjeća i dijeli teške trenutke”, kazao je sekretar Amabasade Palestine Osamah Alhindi.

Delegacija je, boraveći u zvaničnoj posjeti našem gradu obišla Zavod za javno zdravlje i Kulturni centar Novi Pazar sa kojim će se u narednom periodu realizovati brojni projekti iz oblasti kulture dva naroda.