Delegacija Palestine u zvačinoj poseti Novom Pazaru

Baner

NOVI PAZAR – Predsednica Skupštine grada Novog Pazara Anela Šemsović sastala se danas sa predstavnicima Ambasade države Palestine u Beogradu. Delegaciju je predvodio konzul Osamah Alhindi a prema rečima predsednice novopazarskog parlamenta, sastanak je potvrda tradicionalno dobrih odnosa Srbije i Palestine.

„Jako nam je važno da negujemo tradicionalno dobre odnose i da saradnju jačamo kroz realizaciju zajedničkih projekta u različitim oblastima. Najvažnije je zagovarati i primenjivati princip prava i pravde, a ne podržavati politiku sile“, kazala je predsednica Skupštine Anela Šemsović, ovim povodom.

U narednom periodu Grad Novi Pazar i Ambasada Palestine realizovaće zajednički projekat u oblasti zdravstva, što je na sastanku i potvrđeno.

„Projekat se odnosi na na dogradnju kapaciteta Zavod za javno zdravlje. Saradnja sa narodom ovog kraja je deo tradicije palestinskog naroda kao i poštovanje interesa Srbije u međunarodnim krugovima. Ljudi u Sandžaku i Novom Pazaru sa mnogo emocija prate sve što se dešava palestinskom narodu. Nama znači što negde daleko, u Evropi, prijateljski orijentisan grad sa nama saoseća i deli teške trenutke“, kazao je konzul Usama Alhindi.

Delegacija je, boraveći u zvaničnoj poseti našem gradu obišla Zavod za javno zdravlje i Kulturni centar Novi Pazar.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO