Naslovna Vijesti Delegacija Novog Pazara učestvuje u radu Generalne skupštine Asocijacije evropskih gradova i...

Delegacija Novog Pazara učestvuje u radu Generalne skupštine Asocijacije evropskih gradova i regiona

 

Delegacija grada Novog Pazara, koju će predvoditi gradonačelnik dr Meho Mahmutović, učestvovaće u radu Generalne skupštine Asocijacije evropskih gradova i regiona kulture, koja će se održati 4. i 5.aprila ove godine u Nišu. Organizacija okuplja gradove i regione zapadno evropskih zemalja i deo Balkanske regije. Osnovni cilj delovanja asocijacije je, prema rečima šefa kabineta gradonačelnika Fahrudina Mekića, „stvaranje jedinstvenog područja saradnje gradova i opština , sa idejom promovisanja evropskog sistema vrednosti“.

„ Poziv je svojevrsno priznanje našem gradu. Renomirana asocijacija bavi se zaštitom kulturno istorijske baštine, što je priznanje i našem nasleđu. Članovi asocijacije su svi veliki gradovi Evrope. Uveren sam da ćemo imati šta da ponudimo, jer imamo bogatu kulturnu baštinu. Novi Pazar kao mesto susreta različitih identiteta i civilizacija zavređuje učeće u jednoj ovakvoj asocijaciji“.

Mekić, koji će uz gradonačelnika Mahmutovića i člana Gradskog veća Seadetina Mujezinovića biti deo tima čije je učeće na Skupštini Asocijacije potvrđeno, istakao je da je reč o kontinuiranim naporima lokalnih vlasti da doprinese evrointegracijama zajednice i približavanju odnosno saradnji sa narodima u okruženju.

 

Exit mobile version