Delegacija Novog Pazara sastala se sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Šefikom Džaferovićem

Delegacija Novog Pazara, gradonačelnik Nihat Biševac, predsednica Skupštine Amela Šemsović Halilović, član Gradskog veća Mirsad Jusufović i direktor Kulturnog centra Husein Memić, sastala se u Sarajevu sa bošnjačkim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine, Šefikom Džaferovićem.

“Sastanak je bio veoma konstruktivan. Razgovarali smo o aktuelnoj ekonomsko – političkoj situaciji u Novom Pazaru ali i o povezivanju sa institucijama Bosne i Hercegovine. Posebna tema bili su studenti iz naših krajeva koji studiraju u Bosni i Hercegovini i njihov status, u želji da im obezbedimo što bolje uslove studiranja” rekao je gradonačelnik Biševac, ističući da su značajne teme razgovora i otvaranje Konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru, kao i formiranje Kulturnog centra.

“Zahvalnost gospodinu Džaferoviću na inicijativi koju je pokrenuo, kao i Vladi BiH, Vladi Republike Srbije. Konzulat i Kulturni centar doprineće unapređenju odnosa između dve države, samim tim između Sandžaka, Novog Pazara i Bosne i Hercegovine”, zaključio je gradonačelnik Biševac, uz napomenu da će posebna pažnja u narednom periodu biti posvećena povezivanju dve države na nivou gradova i opština.

 

Senada Kalić

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO