Delegacija Lukavca posetila Novi Pazar

Novi Pazar i Lukavac u Bosni Hercegovini su sredine sa dosta sličnosti i elemeata koji ih povezuju. Delegacija Lukavca, koju je predvodio gradonačelnik Edin Delić, posetila je Novi Pazar sa idejom da se partnerstvo gradova intenzivira.

“Lukavac je prepoznao našu turističku ponudu i u tom smislu oni su pioniri u identifikaciji potencijala ovog kraja. Prvi su iz BiH doveli svoje građane u naš grad. Nama je na Sajmu turizma u Lukavcu ukazana izuzetna čast i gostoprimstvo i reč je o sredini koja takođe ima mnogo toga da ponudi. Mogućnosti za saradnju, čija su vrata otvorena odavno je mnogo, a ono što posebno raduje jesu kapaciteti da zajedničkim projektima apliciramo kod međunarodnih donatora”, poručio je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

Iako je partnerstvo ranije uspostavljeno, delegacija Lukavca je u Novom Pazaru prvi put.

“Slične su sredine koje predstavljamo. Ovde ljudi ne žive jedni pored drugih već jedni sa drugima i to se vidi. Od vas se možemo napiti inspiracije i tako se očigledno radujete novim ljudima. Ima Novi Pazar mnogo uspešnih pojedinaca, privrednika, ali su njegov najdragoceniji kapital I bogatstvo mladi, sa čijih se lica čitaju zadovoljstvo i posebna energija”, poručio je gradonačelnik Lukavca, Edin Delić, ističući da je pred ovim lokalnim zajednicama saradnja u oblasti turizma, kulture ali i na svim drugim poljima.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO