Delegacija BNV imala niz sastanaka u Sarajevu

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća Jasmina Curić i delegacija BNV-a posetila je SDA Bosne i Hercegovine i tom prilikom se srela sa predsednikom te stranke Bakirom Izetbegovićem.

Curić je tom prilikom informisala Izetbegovića o trenutnoj situaciji u Sandžaku izazvanoj pandemijom koronavirusa, te izrazila zahvalnost na podršci koju su Bosna i Hercegovina i Stranka demokratske akcije BiH pružili narodu Sandžaka.

Sagovornici su, između ostalog, konstatovali da je u budućnosti potrebno ojačati veze i intenzivirati saradnju s ciljem poboljšanja položaja Bošnjaka u Sandžaku koji svoja prava trebaju ostvariti kroz delovanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Delegacija BNV sastala se i sa ministarkom spoljnih poslova BiH Biserom Turković kojoj su uputili zahvalnost na pomoći u medicinskom osoblju koje je boravilo u Novom Pazaru, nakon čega je usledila poseta Fondaciji „Alija Izetbegović“ u Sarajevu gde je bilo reči o Sporazumu o saradnji između Bošnjačkog nacionalnog vijeća i Fondacije kao budućoj platformi za realizaciju konkretnih projekata.

Ta fondacija je u maju donirala medicinsku pomoć namijenjenu zdravstvenim ustanovama u Sandžaku.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO