Naslovna Sandžak Novi Pazar Dekorativne žardinjere centar Novog Pazara (video)

Dekorativne žardinjere centar Novog Pazara (video)

Novi Pazar – U sklopu projekta saobraćajne regulacije kružnog toka, danas su u centru Novog Pazara, u vidu zaštitne ograde za pešake, postavljene dekorativne žardinjere.Ovim projektom u tom delu grada predviđa se i postavljanje pešačkog semafora.

 

Takvo urbanističko rešenje koje podrazumeva postavljanje zaštitne ograde u vidu dekorativnih žardinjera, osmislio je, u skladu sa odlukom Saveta za saobraćaj a u cilju povećanja bezbednosti pešaka, član Kabineta gradonačelnika zadužen za urbanizam, Elvir Hamidović. Takva ograda – ističe Hamidović – pored bezbednosnog ima i estetski značaj.

”Investiciona vrednost nabavke iznosila je oko 1.800.000. dinara. Tender je završen i montaža zaštitne ograde, koja je počela danas, danas će se i završiti. Ako se bude stiglo staviće se zemlja i zasadiće se cveće dekorativno”, rekao je Hamidović.

Žardinjerama, odnosno zaštitnom ogradom ograničena su mesta gde se može prelaziti ulica. Kako je istakao saobraćajni inženjer Zavoda za urbanizam, izgradnju i uređenje grada Novog Pazara, Enver Ćorović, projekat regulacije saobraćaja kod kružnog toka realizuje se etapno.

Kako je najavljeno, za pun estetski efekat potrebno je posaditi cveće. A koliko će zaštitna ograda za pešake ispunjavati i dekorativnu ulogu, to, podsećamo, ponajviše zavisi od građana Novog Pazara.

Exit mobile version