Naslovna Featured Istaknuto Dečija nedelja kroz boje i crteže

Dečija nedelja kroz boje i crteže

decija-nedelja-kroz-boje-i-crteze

U okviru Dečije nedelje najmlađi Novopazarci su danas oslikavali javne površine u gradu na više lokacija. Ova tradicionalna, i deci omiljena manifestacija, zbog vremenskih, ali i epidemioloških uslova, ove godine nije bila baš masovnog karaktera, ali važno je da je su mališani i ovom aktivnošću poručili da je podeljena sreća dva puta veća.

Uprkos lošim vremenskim uslovima, neki osnovci nisu želeli da propuste omiljenu im manifestaciju u Dečijoj nedelji, da slikanjem kredama u boji iskažu svoju kreativnost i svojim sugrađanima pošalju najlepše poruke mira, sreće, optimizma i vere u bolje sutra.

Direktorka organizacije Prijatelji dece Farisa Fetahović ističe da cela Dečija nedelja ove godine nije onakva kako smo navikli da bude – poštuju se preporučene mere, aktivnosti su redukovane – ali da se ipak deci šalje poruka da nisu i da ne mogu biti zaboravljena.

”Žao mi je što je to tako, ali ipak mislim da smo ostvarili ono što smo planirali, da se ipak i zahvaljujući vama, medijima, čuje dečiji glas i njihova poruka da se vidi. Najbitnija je bezbednost dece i to što deca nisu zaboravljena ni u ovim teškim situacijama”, izjavila je Fetahović.

Iako je kiša zaustavila iscrtavanje pločnika, ova aktivnost je završena zajedničkim besplatnim doručkom na poziv novopazarskog ugostitelja. I na ovaj način, poslata je poruka da je podeljena sreća dva puta veća.

S.Lj.

Exit mobile version