Dečegacija iz Turske posetila i Opštu bolnicu

Delegacija Republike Turske koja je boravila u Novom Pazaru posetila je i Opštu bolnicu. Na sastanku sa direktorom dr Mehom Mahmutovićem bilo je reči o dosašnjoj saradnji, ali I o budućim važnim projektima za razvoj novopazarskog zdravstva.

Među prvim, koji su pritekli u pomoć, kada je Novi Pazar bio žarište korona virusa, je I Republika Turska, koja je tada poslala razne donacije u naš grad. Delegacija Turske zajedno sa konzulom Bašarom Bašolom posetila je novopazarsku bolnicu. Direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović je goste upoznao sa funkcionisanjem medicinske opreme, koja je dobijena iz Turske.

„Svet se i dalje bori sa pandemijom i nije sve još gotovo. Turska je po ovom pitanju pomogla preko 150 država u svetu i time pokazala svoju politiku pomaganja drugim državama. Jedna od prvih država gde smo pomogli je Srbija, a prvi grad je Novi Pazar. To je bilo naređenje našeg predsednika, kojem su se rado odazvali predednici u opštinama i u Skupštini. Puno su se svi potrudili u dopremanju pomoći Novom Pazaru. Doncija koju su obezbedili opština Konja i Anakara pre godinu dana je bila vrlo bitna. Ja sam zajedno sa koleginicom Zejnep, koja je poslanica u Skupštini i uz pomoć gospodina Bajrama Akgjula donirali smo bolnici rendgen i ostale medicinske aparate, koje smo danas videli da funkcionišu. Uvek smo po tom pitanju tu za našu braću u Sandžaku. Imali smo jedan koristan sastanak sa direktorom Opšte bolnice Mehom Mahmutovićem sa kojim smo razgovarali o budućoj saradnji uz koordinaciju našeg konzula, šta bude trebalo mi smo tu“,rekao je narodni poslanik i predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva Turske i Srbije, Mustafa Esgin.

Direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović još jednom je zahvalio Turskoj što pomažu Novom Pazaru, te se nada još boljoj budućoj saradnji.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO