Deca, najdraži gosti Uprave grada // Video

Za predstavnike osnovnih škola i organizacija koje rade sa decom, danas je, u okviru Dečije nedelje organizovan prijem u Upravi grada. Na trećem spratu u Sali za sastanke najmlađi Novopazarci su imali priliku da pitaju, i od nadležnih u Gradskoj upravi dobiju odgovore o svemu šta njih zanima, a bilo je mnogo toga. Nakon vrlo kostruktivnog sastanka, najmlađi su obišli kancelarije, a u Uslužnom centru su na kratko zemenili službenike.

nspiratvan, kreativan i oplemenjujući sastanak desio se danas u Upravi grada. Naše najmlađe sugrađane zanmialo je: da li lokalna vlast u Novom Pazaru ima u planu izgradnju Zološkog vrta, Dečijeg centra za mlade talente, unapređenje uslova za decu sa smetnjama u razvoju, a učenike OŠ Jovan Jovanović Zmaj najviše je zanimalo da li će u njihovoj školi biti izgrađena fiskulturna sala.

”Postavljali smo pitanja vezano za naše škole i planove kada je u pitanju unaprežeđenje uslova za život mladih u gradu. Zadovoljni smo odgovorima i bilo nam je mnogo zanimljivo”, kaže učenica OŠ ”Bratstvo” Ena Halilović.

Zanimljivo je bilo i domaćinima u Upravi grada. Načelnik Uprave grada Novog Pazara, Almir Leković izrazio je potrebu češće komunikacije između gradske vlade i najmlađih Novopazaraca zbok, kako je ocenio, njihovih veoma kreativnih i konstruktivnih predloga. On je rekao da je danas prisustvao najlepšem i najdražem sastanku.

Ovom prilikom predstavnici Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama uručili su skromne poklone domaćinima. Nakon sastanka svi zajedno su obišli kancelarije na trećem spratu, a po ideji članice Gradskog veća, inače koordinatorke za aktivnosti dečije nedelje ispred Gradske Uprave, Ulfete Demčović, mališani su nakratko zamenili službenike u Uslužnom centru. Opšti zaključak ovogodišnje Dečije nedelje je da je budućnost Novog Pazara bez ikakve sumnje u sigurnim rukama.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO