Davutoglu za Al Jazzeru: Siguran sam da ćemo zaštititi naš narod i našu demokratiju!

Ankara – Istanbul – Bivši premijer Turske Ahmet Davutoglu rekao je u izjavi za Al Jazzeru da je vojna klika pokušala da destabilizuje državu ali da im to neće poći za rukom.

Ovo nije državni udar koji vrši čitava vojska već pojedini elementi pokušavaju da destabilizuju vojsku.
Iz tog razloga se nadamo da komandna struktura naše vojske doneti dobre odluke i da će vojska biti lojalna turskoj vlasti rekao je Davutoglu za Al jazzeru koji je pučiste nazvao klikom.

On je pojasnio da se ne radi o velikom broju vojnika, jer kako kaže turski narod ima veliku korist od demokratije. Vojska je tu da podrži narod i ekonomiju a klika pokušava da zloupotrebi vojsku rekao je Davutoglu.

Na pitanje novinara kako se u Ankari gleda na predsednika zemlje koji je na odmoru u Bodrumu on je rekao da su predsednik i premijer u kontaktu i da vlada funkcioniše te da ne postoje problemi u radu vlade.

Davutoglu je pojasnio da je kada je 60ih došlo do udara u zemlji predsednik obešen a da je on tada imao samo godinu dana i da je bilo puno pokušaja posle da se isto izvede i da se u tome nije uspelo.
“Siguran sam da ćemo zaštititi naš narod i našu demokratiju” rekao je Davutoglu.

Bivši premijer Davutoglu je pojasnio da stabilnost Turske utočište za milione izbeglica i da ukoliko se turska destabilizije to će destabilizirati još puno zemalja okolo.
“Ovaj napad neće biti uslišen, međunarodna zajednica treba da shvati šta znači stabilnost Turske” rekao je on i naveo da svuda postoje određeni krugovi koji žele vlast.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO