Davutoglu: Vučić odlaskom u Srebrenicu pokazao ispravan stav

Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da sukob te zemlje i Rusije ne može uticati na dobre odnose sa Srbijom.

Davutoglu je, na pitanje novinara kako komentariše stav Srbije povodom sukoba te države i Rusije zbog obaranja ruskog aviona, rekao da zna da Srbija ima dobre odnose sa Rusijom, ali da na odnose Srbije i Turske ne može da utiče nijedna treća strana. “I Turska je do sad imala odlične odnose sa Rusijom i nadam se da ćemo se vratiti na stare dane dobrih odnosa”, rekao je Davutoglu.

On je istakao da su Srbija i Turska dve zemlje i dva naroda u istom regionu. “Balkan je kao jedna čorba u koju mi želimo da stavimo lep začin kako bi bila još ukusnija”, rekao je Davutoglu. On je istakao da se odnosi dve zemlje neće promeniti i da je i cilj njegove posete Srbiji njhovo poboljšanje. Davutoglu je, komentarišući Vučićevu izjavu povodom obaranja ruskog aviona, rekao da ne smatra da je Srbija mala zemlja, već da veruje da je velika i važna zemlja.

Turski premijer je ponovio da je Rusija ugrozila vazdušni prostor Turske i da je zato oboren ruski avion. “Mi smo samo branili naš vazdušni prostor”, ponovio je Davutoglu. Davutoglu je rekao i da je Vučić odlaskom u Srebrenicu pokazao ispravan stav, posebno kad je u pitanju brisanje loših uspomena iz prošlosti.

foto. Tanjug.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO