Davutoglu u Baru – Muslimani most između Crne Gore i Turske

Turska će nastaviti da pomaže razvojne projekte u Crnoj Gori, ali one kojim se jačaju vjerske i obrazovne institucije Islamske zajednice, saopštio je u Baru ministar vanjskih poslova Turske Ahmet Davutoglu.

Turska će nastaviti da pomaže razvojne projekte u Crnoj GoriTurska će nastaviti da pomaže razvojne projekte u Crnoj Gori

 

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić bio je domaćin ministru vanjskih poslova Turske Ahmetu Davutogluu, tokom njegove posjete Baru.

Ministar  Davutoglu obišao je danas Stari Bar i posjetio objekat Islamskog centra čiji su radovi u završnoj fazi i koje finansira Turska razvojna agerncija TIKA.
Davutoglu je kazao  u Baru da će Turska nastaviti da pomaže razvojne projekte u Crnoj Gori.

“Mi imamo dobre odnose sa svim zemljama Balkana, a sa Crnom Gorom posebno. Naši odnosi su u stalnom napredovanju u političkoj, ekonomskoj i kulturno-obrazovnoj sferi. Pripadnici islama ovdje, u Baru i Crnoj Gori su dobar most koji povezuje naše dvije države”, naglasio je Davutoglu.

Mustafić je istakao da je posjeta ministra Davutoglua veoma značajna I da na najbolji način potvrdjuje opredjeljneost Turske da razvija dobre odnose sa Crnom Gorom.

Davutoglu u BaruDavutoglu u Baru

“Crna Gora je multinacionalna i multivjerska država, koja ide putem evropskih i NATO integracija.  Njena stabilnost počiva na unutrašnjem skladu različitih vjera i nacija. Islamska zajednica je najvažnija i najtrajnija  institucija ovdašnjih muslimana i veoma je značajno što pomažete ovakve projekte kao što je Islamski centar u Baru, najveći objekat ovog sadržaja u Crnoj Gori i u regionu”, kazao je Mustafić.

Mustafić  je  zahvalio na podršci Turske, koja se realizuje kroz brojne projekte u Crnoj Gori.

“Naše dvije države imaju odnose u stalnom usponu. Ovaj projekat i brojni drugi koje finansira TIKA širom Crne Gore, škole, vodovode, bolnice i druge infrastrukturne objekte služe svim građanima naše države. Isto tako u usponu je naša privredna saradnja i povećan broj turskih investicija ovdje”, kazao je Mustafić.

On je posebno istakao ulogu i doprinos ambasade Turske i TIKE  u jačanju odnosa i realizaciji brojnih projekata.

Skupu i zajedničkoj molitvi, džumi namazu u Starom Baru prisustvovali su i član Mešihata Amer Šukurica, predsjednik Odbora Islamske zajednice u Baru Ćazim Alković, potpredsjednik  Kemal Zaganjor, predsjednik Odbora za izgradnju Bajazit Karadjuzović, ambasador Turske Mehmed Nijazi Tanilir, direktor TIKE Mustafa Jazidži, kao i brojni vjernici.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO