Naslovna Vijesti Davutoglu: Idemo sutra u Sandžak, pozivam Vučića da dođe u Tursku, Ja...

Davutoglu: Idemo sutra u Sandžak, pozivam Vučića da dođe u Tursku, Ja volim Beograd kao Istanbul!

Beograd – Turski premijer Davutoglu rekao je u Beogradu da je u Srbiju dolazio deset puta a da mu je ovo prva poseta otkako je premijer Turske.

“Kao što je rekao moj prijatelj Vučić, nakon Kipra i Azerbejdžana ovo je moja prva poseta i to pokazuje bitnost moje posete Srbiji koja je na početku. I želim da kažem da bez obzira što smo daleko ne postoji granica između nas”
On je kazao da je prilikom razgovora sa Vučićem rekao da mu je čast što će mehanizam koji je postignut sa Grčkom i Bugarskom biti postignut i sa Srbijom.

“Mogu da kažem Vučiću da ga očekujem u poseti našoj zemlji” rekao je turski premijer.
Mogućnosti koje je Srbija ponudila turskim investitorima su mnogo dobre a ja sam došao sa 130 privrednika i kada sam rekao da ću da dodđem svi su izrazili želju da dođu” kazao je Davutoglu.

“Govorili smo o više projekata a to su projekti na polju energetike i izraženo je veliko zadovoljstvo zbog tih razgovora. Na Balkanu su odnosi Srbije i Turske veoma bitni a odnosi koje imamo su veoma zadovoljavajući. Premijer Vučić je razgovarao sa Zviždićem i zajedno ćemo otputovati u Sandžak”

On se zahvalio Vučiću na naporima i pozvao Premijera da bude gost u Istanbulu na poslovnom forumu.

Ja sam osoba koja izuzetno mnogo voli Beograd i danas ćemo zajedno ići u poseti Kalemegdanu i biće mi zadovoljstvo što ću posetiti Sandžak što je bitna stvar.

foto. Tanjug.rs S.Ilic

Exit mobile version