Naslovna Vijesti Davutoglu će prošetati ulicama Novog Pazara, tražio je projekte hoće da ulažu...

Davutoglu će prošetati ulicama Novog Pazara, tražio je projekte hoće da ulažu u Sandžak!

Novi Pazar – Najavljena poseta Turskog premijera Ahmeta Davutoglua Srbiji i Novom Pazaru izazvala je veoma pozitivne reakcije u Sandžaku.

Kako saznajemo uz Davutoglua u posetu dolazi i Premijer Aleksandar Vučić kao i Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić.

Pripreme i bezbedonosne mere počele su da se primenjuju u gradu na obalama Jošanice.

Ekskluzivno saznajemo da je Davutoglu tražio da prošeta ulicama Novog Pazara a od gradske uprave da pripremi projekte koje bi finansirala Turska. Projekti se tiču infrastrukturnih radova a Davutoglu je rešio da Turska nakon što je otvorila svoju Halk Banku u Srbiji udje i investiciono sa svojim kompanijama i uloži u Sandžak gde je planirano otvaranje diplomatsko-konzulatnog predstavništva.

Zbog zategnutih odnosa sa Rusijom Srbija bi mogla da profitira otvaranjem turskih firmi i preduzeća na njenom područiju zbog veoma dobrih i povoljnih trgovinskih sporazuma sa Rusijom gde su turci izgubili pravo trgovine zbog embarga koji je uveden nakon obaranja ruskog borbenog aviona.

Podsetimo zadnja poseta turskog premijera Novom Pazaru bila je 2010 godine kada je Erdogan u pratnji tadašnjeg predsednika Borisa Tadića izviždan od strane pristalica Muamera Zukorlića a tadašnji dan pratili su i incidenti u staroj čaršiji izmedju Zukorlićevih protestanata i građana koji su negodovali.

Exit mobile version