Davljenik se i za RADIKALNU slamku hvata

Muamer Zukorlić se, kao i svaki davljenik, za slamku hvata. Međutim, ovog puta, čini se za pogriješnu.

U jeku kampanje koju vodi za predstojeće izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće, samozvani akademik Muamer Zukorlić odvaja veliku svotu novca kako bi angažovao predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da mu pomogne oko dizanja rejtinga.

Tako je Zukorlić sklopio pakt sa osuđenim ratnim zločincem i šefom poslaničke grupe Srpske radikalne stranke, koji je ratne zločine činio upravo nad bošnjacima.

“Ja sam ponosan na sve ratne zločine i zločine protiv čovječnosti koje su mi pripisali i spreman sam da ih ponovim u bliskoj budućnosti“, izjavio je nedavno Vojislav Šešelj.

Kako saznaje sandzakhaber, stranka Muamera Zukorlića sklopila je tajni politički dogovor sa strankom Vojislava Šešelja. Ideja Zukorlića je da se on promoviše u medijima a Vojislav Šešelj napada bošnjake iz Sandžaka i optužuje ih za besmislene stvari.

Naš izvor iz stranke Muamera Zukorlića kaže da je “muftija” prezadovoljan saradnjom sa radikalima i da ne pita kolko košta srozavanje njegovih političkih protivnika u Sandžaku.

Kako saznajemo, ratni zločinac Vojislav Šešelj koji na Ljajića ima pik još od vremena kada ga je isporučio Hagu, dobio je 15.000 evra za ljaganje i napade na Ljajića!

Javna je tajna, da je ratni zločinac saradnik UDBE “Laufer”, a u bosanskim medijima su isplivali dokazi da je i Zukorlić tokom devedesetih dužio knjižicu državne bezbijednosti.


Razotkriveni u pokušajima da jedan drugome pomognu nacionalizmom, promijenili su strategiju i počeli su da iznose gnusne laži na račun Ljajica.

Teško je, na kraju, zapravo, ostati slijep pred (još) jednim paradoksom. Na javnoj tribini posvijećenoj izborima za Bosnjačko nacionalno vijeće, Zukorlić je izmedju ostalog izjavio da postoje interesantne brojke pripadnika srpske nacionalnosti, koji su se od Subotice preko Beograda pisali kao Bošnjaci, da bi mu pomogli da dodje do pobjede. Iz ovog se vrlo lako može zaključiti da su ti “Zukorlićevi srbi” zapravo članovi i aktivisti Srpske radikalne stranke koje on finansira preko Vojislava Šešelja.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO