Naslovna Religija Islam DAVID CAMERON Muslimani igraju važnu ulogu u britanskom društvu

DAVID CAMERON Muslimani igraju važnu ulogu u britanskom društvu

LONDON – List “Muslim News”, najstariji britanski list koji objavljuje vijesti o muslimanima u toj zemlji, održao je ceremoniju na kojoj su dodijeljene nagrade ličnostima iz muslimanske zajednice koje su ostvarile najbolje rezultate u Velikoj Britaniji prošle godine.

Ceremoniji održanoj u Grosvenor House u Londonu prisustvovao je i britanski premijer David Cameron, kao i veliki broj poznatih javnih ličnosti u Velikoj Britaniji. Cameron je u obraćanju kazao kako muslimani čine vrlo važnu komponentu britanskog društva.

“Moja poruka muslimanima u Velikoj Britaniji je da će uvijek imati podršku britanske vlade. Britanski muslimani će i u budućnosti igrati vrlo važnu ulogu za blagostanje i stabilnost naše zemlje”, rekao je on.

Glavni urednik lista “Muslim News” Ahmed Versi kazao je da su britanski muslimani vrlo važan dio britanskog društva, posebno naglasivši visok natalitet u muslimanskoj zajednici u Velikoj Britaniji.

Na 12. ceremoniji dodjele nagrada u organizaciji ovog lista, nagrade u 15 kategorija su dodijeljene ličnostima koje su ostvarile zapažene rezultate prošle godine.

Inače, list “Muslim News” izlazi skoro 25 godina u Velikoj Britaniji gdje ima više od 150.000 pretplatnika.

Exit mobile version