Naslovna Featured Istaknuto Danko Kiković: Nagrada za igrača kola u Super ligi Srbije podstrek u...

Danko Kiković: Nagrada za igrača kola u Super ligi Srbije podstrek u nastavku sezone

danko-kikovic:-nagrada-za-igraca-kola-u-super-ligi-srbije-podstrek-u-nastavku-sezone

Fudbaler Novog Pazara Danko Kiković rekao je danas da nagrada za najboljeg igrača kola u Super ligi Srbije predstavlja podstrek za njegove još kvalitetnije partije u nastavku sezone.

“Iskočio sam kao pojedinac posle dobre igre celog tima, što mi puno mi znači pred najvažnije mečeve u prvenstvu. Nadam se da ćemo da nastavimo u istom ritmu, kako ekipa, tako i ja, kao bismo došli do bodova neophodnih za opstanak u eliti. Drago mi je da sam se uklopio u sistem trenera Davora Berbera”, rekao je Kiković.

Dvadesetšestogodišnji vezista je u prethodnoj pobedi nad Proleterom (5:0) na Gradskom stadionu u Novom Pazaru postigao gol i upisao asistenciju, pa je proglašen za najboljeg igrača 28. kola Super lige Srbije.

On je debitovao je u najjačem domaćem rangu pre četiri godine u dresu Javora, a pre dolaska u Novi Pazar, igrajući za klub iz Ivanjice i lučansku Mladost, nastupio je na ukupno 19 superligaških utakmica.

“Nisam igrao više zbog spleta okolnosti. Bilo je nekih povreda, a menjali su se i treneri, pa je bilo raznih taktičkih zamisli. Mislim da sam u najboljem periodu, kada imam dovoljno iskustva za Super ligu. Drugačije je sada, nego kad sam imao 22 ili 23 godine”, ocenio je Kiković.

Prvotimac Pazara proveo je deo omladinskog staža u dvostrukom klupskom evropskom prvaku Portu, u koji je otišao sa 18 godina.

“Dobio sam poziv od Porta i tamo sam proveo lepih šest meseci. To iskustvo mi je mnogo značilo jer sam se upoznao s drugim sistemom rada. Saigrači su mi bili sada veliki asovi Andre Silva i Seržo Oliveira”, naveo je Kiković.

Novi Pazar će za osam dana u Novom Sadu gostovati trećeplasiranoj Vojvodini, u meču 29. kola Super lige Srbije.

M. Minić

Exit mobile version