Dani atletike u Novom Pazaru: Brojna priznanja Rifatu Ziljkiću

Novopazarski atletski trener Rifat Ziljkić proglašen je na Danima atletike u tom gradu za najboljeg stručnjaka u Srbiji za uzrast starijih pionira u 2022, s obzirom da je ove godine u toj konkurenciji dominirao njegov učenik Aldin Ćatović.

Osim toga, Ziljkiću su dodeljene i plakete povodom najboljih starijepionirskih rezultata ikada ostvarenih na nivou države, koje je Ćatović u 2022. godini zabeležio na 3.000 i 2.000 metara.

Ziljkić je nagrađen i zbog ovogodišnjih seniorskih rekorda Srbije od strane Elzana Bibića na 1.500 i 3.000 metara u dvorani, odnosno u disciplini 5.000 metara na otvorenom.

Tokom Dana atletike u Novom Pazaru, između ostalog je usvojena strategija razvoja srpske “kraljice sportova” do 2026. godine, a bilo je reči i o novitetima u Svetskoj (WA) i Evropskoj atletici (EA).

Uz održavanje Skupštine Srpskog atletskog saveza (SAS) i Skupštine trenerske zajednice SAS, savezni selektor Edin Zuković izneo je plan i program za 2023. godinu.

Na dvodnevnom skupu, među temama je bio kalendar SAS za narednu godinu, kao i kandidatura za organizaciju atletskih takmičenja.

M. Minić

The post Dani atletike u Novom Pazaru: Brojna priznanja Rifatu Ziljkiću appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO