Danas u Sisku položen kamen temeljac za Islamski kulturni centar

U Sisku je u subotu položen temeljni kamen budućeg Islamskoga kulturnog centra, četvrtog u Hrvatskoj, u nazočnosti oko dvije tisuće islamskih vjernika iz Hrvatske i susjednih zemalja, vjerskih velikodostojnika, državnih, županijskih i lokalnih dužnosnika, diplomata i drugih gostiju.

Centar, vrijedan 5,5 milijuna eura, u fazama će graditi Islamska zajednica u Hrvatskoj. Novi objekt, površine 2500 četvornih metara, osim molitvenog dijela, raspolagat će i brojnim drugim prostorima za kulturne, društvene i edukativne djelatnosti. Uz džamiju s velikom kupolom i minaretom, tu će biti polivalentna dvorana, knjižnica s čitaonicom, učionice, restoran muslimanske kuhinje, stambeni i drugi prostori.
Svečanost, koju su za sisačkih 2500 muslimana mnogi ocijenili povijesnom, nije umanjilo ni hladno i vjetrovito vrijeme popraćeno prvim snijegom. Za islamske vjernike je to veliki dan, ocijenio je poglavar Islamske zajednice u BiH reis-ul-ulema Husein Kavazović, koji je nazočne pozdravio u ime muslimana iz susjedne države.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO