DANAS SUNČANO I TOPLO, A ONDA PREOKRET: Stiže nam sneg, evo kada se tačno očekuje

U Srbiji će danas u većini krajeva biti pretežno sunčano i osetno toplije i temperature će se kretati od 10 do 16 stepeni.

Ujutru i pre podne na severu i istoku Srbije umereno do potpuno oblačno, mestimično sa slabom kišom, u ostalim krajevima delimično vedro, a po kotlinama i dolinama reka mestimično maglovito. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, najniža temperatura od 0 do 7 stepeni.

U četvrtak malo do umereno oblačno, suvo i toplo uz pojačan jugozapadni vetar. Kasnije posle podne i uveče na severu Vojvodine jače naoblačenje s kišom, koje će se u toku noći proširiti najpre na ostatak Vojvodine i zapadnu Srbiju, a u petak i na ostale krajeve.

Padavine se očekuju do kraja vikenda, pri čemu će ih u subotu i nedelju biti više u centralnim i južnim delovima zemlje.

U nižim predelima će padati najpre kiša. U subotu tokom dana očekuje se prelazak kiše u sneg. Snežni pokrivač stvaraće se u subotu uveče, noću i u nedelju u prvom delu dana.

U planinskim predelima sneg se očekuje od petka uveče do kraja vikenda, pri čemu će doći do značajnijeg povećanja visine snežnog pokrivača.

Početkom naredne sedmice toplije uz prestanak padavina u svim krajevima, razvedravanje i pojačavanje jugoistočnog vetra u košavskom području.

Izvor: Kurir.rs/Tanjug

Foto: Shutterstock

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO