Danas su tri godine od nasilnog upada u Skupštinu grada Novog Pazara

NOVI PAZAR – Više od 50 pristalica Stranke pravde i pomirenja (SPP) čiji je predsednik Muamer Zukorlić nasilno su ušli 15. oktobra 2018. godine na zasedanje Skupštine Grada Novog Pazara čime su onemogućili normalan rad ovog lokalnog parlamenta.

Muamer Zukorlić je tom prilikom došao u skupštinsku salu sa naoružanim pripadnicima ličnog obezbeđenja i u pratnji policije. Nakon što su svi odbornici napustili salu, on se sa skupštinske govornice obratio svojim medresantima, radnicima Internacionalnog univerziteta, imamima, članovima mešihatskih odbora, kao i članova njegove porodice i rodbine.

“Zloupotrebivši izmanipulisane građane Muamer Zukorlić je na ovaj način organizovao dolazak na skupšinsko zasedanje. Čitava predstava je deo prljave političke kampanje Zukorlićeve Stranke pravde i pomirenja, koja na sve načine pokušavao da prikupi jeftine političke poene za predstojeće izbore za BNV” – navedeno je tada u izvještaju Televizije Novog Pazara.

Tim povodom, građanima se obratio i gradonačelnik Novog Pazara, koji je tom prilikom navode Rešada Džankovića, tadašnjeg načelnika Policijske uprave u Novom Pazaru, da je u salu Skupštine grada upalo „više građana koji podržavaju različite odborničke grupe” ocenio kao potpunu neistinu. To bila organizovana grupa pojedinih upošljenika IZuS, rodbina i pristalice Zukorlićevog SPP-a, koja je u više navrata prekidala sednicu Skupštine Grada, navodi se u saopštenju gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca.

Kako je kasnije Radio-televiziji Novi Pazar saopštila pravna služba Skupštine grada, podnela je krivične prijave protiv 34 lica i to za više krivičnih dela u sticaju: nasilničko ponašanje, izazivanje panike i nereda, napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, učestvovanje u grupi koja spreči službeno lice u vršenju službene radnje i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO