Naslovna Sandžak Novi Pazar Danas počinje sajam Turizma, štand Novog Pazara će posetiti Vučić i Ljajić

Danas počinje sajam Turizma, štand Novog Pazara će posetiti Vučić i Ljajić

Beograd – Novi Pazar – Medjunarodni sajam turizma, na kom će se predstaviti 1.100 izlagača iz 50 zemalja sveta, biće otvoren danas na Beogradskom sajmu i trajaće do nedelje, 22. februara. Kako je saopšteno, sajam će otvoriti Premijer Aleksandar Vučić a štand Novog Pazara posetiće zajedno sa Ministrom Rasimom Ljajićem.

Moto 37. sajma turizma je “Iskoristi trenutak”, a zemlja partner Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE), koja privlači pažnju turista zbog velikog kontrasta izmedju modernog i drevnog i tradicionalnog.

Kako je ranije najavio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim LJajić, na sajmu će sa UAE biti potpisan sporazum o saradnji u oblasti turizma.

Kako je za Regionalnu televiziju rekao član Gradskog veća Seadetin Mujezinović, Novi Pazar će se predstaviti na Sajmu turističkom ponudom koja osim kulturno istorijskih spomenika uključuje i šoping ture, promociju zdrave hrane, ali i posetu brojnim kulturno-muzičkim manifestacijama.

„Sajam će sutra otvoriti potpredsednik Vlade i ministar Rasim Ljajić, koji će sa ambasadorom UAE prošetati i do našeg štanda. Verujemo da će nas obići mnogo posetilaca, kao i svake godine. Glavna prezentacija Novog Pazara planirana je za subotu u 13h, kada će osim promocije tradicionalne novopazarske hrane uključiti i promociju mladih i talentovanih ljudi koji su trenutno aktuelni kao učesnici nekoliki muzičko-zabavnih takmičenja u Srbiji“ – najavio je Mujezinović.

Istovremeno sa Sajmom turizma organizuju se još tri manifestacije – 11. Medjunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA, Šesti sajam vina “BeoWine” i 11. Sajam suvenira.

Exit mobile version