U Novom Pazaru se danas održava protestna šetnja građana koji traže pravdu za Edina Hadžovića, brutalno prebijenog građanina od strane pripadnika policije. Šetnja je zakazana za 15 sati, a kreće od sebilja.

– Oko 1000 građana dalo je podršku ovoj šetnji. Nadamo se velikom odzivu i hitnoj reakciji načelnika Policijske uprave. Naši zahtjevi nisu politički i nemaju skrivenu pozadinu. Jedino do čega nam je stalo pravda i zaustavljanja represivnog ponašanja bahatih policijskih službenika, rekli su organizatori.

Mirnom šetnjom će kako kažu zatražiti da pravosudne institucije dođu do istine.

– Glavna poruka je da dođemo do pravde. Sve je očito, ne znam šta još treba da se uradi da odgovorni budu procesuirani, postoji veliki broj svedoka kao i snimci sa video nadzora, rekao nam je jedan od organizatora šetnje.

Istakao je da neće odustati, a da će na ulice izlaziti sve dok ne dođe do pravde.

– Bez podrške ljudi ne možemo ništa. Nadamo se da će prijatelji, pravedni ljudi, organizacije za ljudska prava, nevladin sektor i svi maltretirani građani pružiti punu podršku današnjem protestu. Mi nećemo stati na ovome. Organizovaćemo proteste svakog vikenda, zaključuju organizatori.