Naslovna Featured Istaknuto Danas kreće isplata 60 evra za nezaposlene

Danas kreće isplata 60 evra za nezaposlene

danas-krece-isplata-60-evra-za-nezaposlene

BEOGRAD – Sve što smo obećali u trećem paketu pomoći mi ispunjavamo i danas sledi isplata 60 evra nezaposlenima koji su bili evidentirani 15. aprila u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

“Svakome do njih biće otvoren namenski račun u banci Poštanske štedionica i 60 evra u dinarskoj protivvrednosti biće prebačeno na taj račun, tako da će oni taj novac danas do kraja dana ili sutra moći da podignu”, rekao je Mali.

Gostujući na TV Prva, on je ocenio da je država u toku pandemije pokazala da je snažna i kredibilna da svako svoje obećanje može i da ispuni.

“Podsećam je da se sutra završava prijavljivanje za pomoć od 3.000 dinara za svakoga ko je do 31. maja primio bar jednu dozu vakcine. Pozivam građane koji to još nisu uradili da se prijave. Prema podacima od jutros do sada se priajvilo tačno 1.350.000 ljudi, ukoliko na to dadate miliona penzionera koji su primili vakcinu, već imamo 2.350.000 ljudi koji će dobiti pomoć kao našu nameru da nagradimo one koji su se vkacinisali i da ih motivišemo da se vakcinišu jer je to za našu ekonomiju važno”, rekao je Mali.

On je naveo da će od 17. juna početi isplata vakcinisanih građana.

Mali je rekao da budžet apsolutno može da izdrži sve vidove pomoći koji se pružaju građanima i privredi, i taj uspeh uporedio sa uspehom Novaka Ðokovića na Rolan Garosu.

“Svaki sportski uspeh nas čini srećnima, kao što i svaki ekonomski uspeh treba da nas čini srećnima, jer Srbija u poslednjih godinu i po dana uprkos pandemije osim uspeha u sportu pravi uspehe i u vakcinaciji, u zdravstvu, ali i u ekonomiji na šta treba posebno da budemo ponosi”, rekao je Mali.

Podsetio je da zahvaljujući dva paketa finasijske pomoći privredi prošle godine nije bilo otpuštanja.

“Nama je pad BDP-a prošle godine bio minus jedan, dakle jedna od najmanjih u Evropi. Ove godine slika je potpuno drugačija. Ne samo da uspevamo u masovnoj vakcinaciji gde smo lideri, nego i po stopi rasta naše ekonomije. Ocigledno su ta dva paketa prošle godine dalarezltat, sada s aovim trećim hoćemo da poguramo ras napred. U prvom kvartalui umesto pada imali smo rast od 1,7 odsto, dakle sada smo u top pet ekonomija u Evropi”, ocenio je ministar finasija.

On je dodao da je projekcija međunarodnih finasijskih institucija da će Srbija do kraja godine imatio rast od preko šest odsto.

“Na preko šest sa ovim trećim paketom pomoći znači da ćemo imati još više investicija i u autoputeve, i u škole i bolnice, ali nama s e otvara prostor i za dalje povećanje plata i penzija, što je naš cilj”, rekao je Mali.

indeksonline.rs

Exit mobile version