Naslovna Vijesti DAN ODLUKE! Duraković ili Grujičić – Danas će biti poznato Glavni centar...

DAN ODLUKE! Duraković ili Grujičić – Danas će biti poznato Glavni centar za brojanje: Glasovi rješavaju dilemu ko će biti načelnik Srebrenice

Duraković ili Grujičić – Danas će biti poznato Glavni centar za brojanje: Glasovi rješavaju dilemu ko će biti načelnik Srebrenice

U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu jučer je počelo prebrojavanje glasačkih listića s pet biračkih mjesta iz Srebrenice. Prema zaključku CIK-a, brojanju su mogli prisustvovati akreditirani posmatrači za ova biračka mjesta, kako političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću tako i akreditirani posmatrači za Glavni centar za brojanje.

Od pet biračkih mjesta s kojih su ponovo brojani glasovi iz Srebrenice, s jednog biračkog mjesta bili su glasovi za načelnika općine Srebrenica, s dva za Skupštinu općine Srebrenica te s dva biračka mjesta glasovi i za Skupštinu i načelnika općine Srebrenica.

Vreće s glasačkim materijalom iz Srebrenice dovezene su u subotu uvečer u skladište CIK-a u Istočnom Sarajevu. Rezultati brojanja glasova iz Glavnog centra za brojanje bit će pridruženi rezultatima koje CIK ažurira svaki dan u 15 sati na svojoj internetskoj stranici, tako da se očekuje da će glasovi iz Srebrenice biti pridodani danas onima koje je Komisija objavila ranije.

Od ovih glasova i od onih iz inozemstva, odnosno putem pošte, koji se, također, broje u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu, očekuje se da razriješe konačnu dilemu ko će biti načelnik Srebrenice – Ćamil Duraković ili Mladen Grujičić.

Exit mobile version