Dačić: Spremni za zajedničkog kandidata, bez podrške Nikoliću

BEOGRAD – Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić kaže da je ta stranka spremna za razgovore sa SNS oko zajedničkog kandidata za predsedničke izbore, ali da neće podržati Tomislava Nikolića “na način na koji se kandidovao”.

Dačić je naglasio da SPS i JS po tradiciji uvek imaju kandidata za predsednika Srbije, ali ukoliko postoji šira koalicija čiji su deo, onda su spremni da se razgovara o zajednickom kandidatu.
“Mi svakako ne možemo razgovarati da podržimo nekog kandidata, mi možemo da razgovaramo da imamo zajedničkog kandidata. Ako Aleksandar Vučić i SNS žele da o tome razgovaramo, mi ćemo o tome razgovarati kada oni misle da je za to došlo vreme”, rekao je Dačić gostujući na TV Pink.
Kako kaže nije bilo razgovora oko kandidature Tomislava Nikolića.
“On sada ne nastupa kao zajednički kandidat i sigurno da ga ne možemo podržati. Ako nema razgovora o zajedničkom kandidatu mi ćemo imati svog”, precizirao je Dačić i podsetio da je Nikolić na prošlim izborima osvojio 23 odsto glasova, dok je on imao 15 odsto glasova.
Dačić je ukazao da je 95 odsto stvari o kojima je Nikolić govorio, pravdajući svoju kandidaturu, uradila Vlada Srbije čiji je deo SPS, te da su to i njihovi rezultati.
“Druga je stvar da Vučić želi da se kandiduje, on je lider koalicije i o njemu možemo da razgovaramo kao zajedničkom kandidatu”, naglasio je lider SPS.
Upitan da li bi se kandidovao on ili Branko Ružić, Dačić kaže da ne veruje da bi stranka dopustila svom lideru da ne bude kandidat i dodao da su ovo veoma važni izbori.
Upitan za sve cešće izjave Branka Ružića koje su izazvale reakciju pojedinih članova SNS, Dačić je rekao da svima u stranci kaže da vode računa da ne pređu granicu iza koje nema povratka.
“Treba da budu svesni težine svojih reči”, rekao je on i dodao da očekuje posle Nove godine da se definiše šta je pristup za predsedničke izbore.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO