Naslovna Vijesti Dačić: Rehabilitacija Draže Mihailovića, Milana Nedića i ostalih je velika sramota za...

Dačić: Rehabilitacija Draže Mihailovića, Milana Nedića i ostalih je velika sramota za srpsku državu

Novi Sad — Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je u Novom Sadu da bi, da nije bilo SPS-a, pitanje Vojvodine danas bilo internacionalizovano kao pitanje Kosova.
“Stvaranje jedinstvene Srbije za vreme SPS-a je istorijska pobeda za Srbiju i srpski narod. Vojvodina je srpska autonomija, ona je autonomija u Srbiji, a ne autonomija protiv Srbije. Nijedna zemlja na svetu ne bi tolerisala cepanje svoje teritorije”, rekao je Dačić u Srpskom narodnom pozorištu (SNP) na obeležavanju 25 godina postojanja SPS-a.
On se založio da se posle pokrajinskih izbora na proleće uspostavi dobra saradnja vlasti u Srbiji i vlasti u Vojvodini, kako bi cela Srbija mogla da se razvija.
Dačić je rekao da Srbija nikada ne sme da zaboravi antifašističku borbu.
Rehabilitacija Draže Mihailovića, Milana Nedića i ostalih je velika sramota za srpsku državu, to ne radi nijedna država u Evropi. Umesto da se ponosimo antifašizmom, mi rehabilitujemo kvislinge i one koji su sarađivali sa fašistima. Naša parola je vrlo jasna: Smrt fašizmu! Ja sam skinuo sliku Milana Nedića iz Nemanjine 11, jer on nije premijer Srbije, on je fašistički sluga”, poručio je Dačić

Exit mobile version