Dačić – Dobili smo dematij Turske

BEOGRAD, 13. jula 2014. (Beta) – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je u nedelju u Beogradu da je Srbija dobila demanti Turske povodom izjave njenog premijera Redžepa Tajipa Erdogana – kako su tvrdili mediji – da bi svako ko “dirne” Bošnjake imao protiv sebe 100 miliona Turaka.

“Dobili smo demanti Turske da to nije bilo rečeno na takav način. Slično je bilo i kada je bila izjava za Kosovo, posle koje je takodje bilo demantija. Nećemo sada da ulazimo u to. Srbija je opredeljena za mir i apsolutno ne podržava bilo čije pretnje BiH i bilo kojem narodu koji živi u BiH”, rekao je Dačić.

Dačić je dodao da će se još o tome razgovarati narednih dana i istakao da “Srbija nema dileme kad je u pitanju BiH”.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić primiće u ponedeljak ambasadora Turske u Beogradu Kemala Bozaja, a objavljeno je i da je Vučić na hitne konsultacije u ponedeljak u Beogradu pozvao Dodika koji mu je uputio pismo u kojem je izrazio zabrinutost zbog izjave Erdogana.

Agencija Andolija je prenela da je premijer Erdogan na predizbornom skupu u subotu uveče u Antaliji, kao “braću” kojoj Turska “ne može okrenuti ledja”, pomenuo Palestinu, Bosnu, Siriju, Irak, Egipat, Burmu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO