Da Pazar zablista: Kreče se hodnici i mijenjaju se ulazna vrata u starijim stambenim zgradama

U okviru akcije „Da Pazar zablista“ intenzivno se radi na uređenju ulaza novopazarskih stambenih zgrada. Radi se na krčenju hodnika i zamjeni dotrajalih metalnih ulaznih vrata. Prema riječima gradonačelnika  Novog Pazara Nihata Biševca koji je sa saradnicima obišao radove i razgovarao sa stanarima stambenih zgrada u naselju Jalija, ovi i drugi projekti realizuju se kako bi se poboljšali uslovi življenja svih građana podjednako.

U starim stambenim zgradama na teritoriji Novog Pazara intenzivno se radi na krečenju i sanaciji zidova hodnika, stara metalna vrata zamijenjena su novim, pa sada stanari imaju daleko ljepše životno okruženje nego ranije.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac koji je sa saradnicima obiša stanare zgrada kaže da je posao u svakoj zgradi obavljen na inicijativu stanara. Njima se prilikom posjete posebno zahvalio, i najavio da tamo gdje je to potrebno, gradiće se nova parkirališta, igrališta, platoi i zelene površine.

“Mi smo sve organizovali i počelo se sa radovima. Odazvali smo se svakoj inicijativi koju su nam stanari uputili. Podjednako se projekti realizuju u gradskim i prigradskim sredinama, važno nam je ravnomerno ulaganje i stvaranje jednakih životnih uslova za svakog građanina. Posebno sam zahvalan stanarima stambenih zgrada na Jaliji na inicijativi i tome jer čuvaju sve što smo realizovali kroz prethodne projekte godinama unazad. Gde to bude potrebno u blizini zgrade pravićemo i nova parkirališta, urđivaćemo platoe i igrališta za decu”, rekao je Biševac.

Stanari sa kojima smo razgovarali više su nego zadovoljni zbog ovog načina saradnje sa Gradskom upravom. Kažu da su sami koliko je to bilo moguće ulagali, ali da je ovo značajna pomoć i podrška Grada.

Najavljeno je da će akcija i podrška stanarima biti realizovana u svim stariji stambenim zgradama na teritoriji Novog Pazara, radovi će se ovih dana, prije bajrama, privesti kraju u mnogim stambenim objektima.

A. Ni.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO