Naslovna Featured Istaknuto Da li Srbija u „klincu” iz Novog Pazara ima Đokovićevog naslednika?

Da li Srbija u „klincu” iz Novog Pazara ima Đokovićevog naslednika?

da-li-srbija-u-„klincu”-iz-novog-pazara-ima-djokovićevog-naslednika?

Dok su sve oči srpskog tenisa uprte u Novaka Đokovića, do svog mesta među zvezdama polako stiže njegov sunarodnik iz Novog Pazara – Hamad Međedović.

Proslavljeni trener Bogdan Obradović govorio je za Sputnjik o najvećoj nadi srpskog tenisa, kao i aktuelnom momentu u našoj zemlji.

Obradović iza sebe, pored ostalog, ima nekoliko uspeha sa Srbijom, najveći iz 2010. godine kada je došao do trofeja Dejvis kupa sa pozicije selektora.

On je godinama radio kao kapiten reprezentacije i za to vreme vršio ne samo tu, već i ulogu nekoga ko je bio bitan deo stasavanja igrača kao što su Novak Đoković.

Iako već neko vreme nije selektor, Obradović i dalje radi sa mladim talentima, konkretno sa Hamadom Međedovićem, 17-godišnjim talentom iz Novog Pazara.

„Ja već dugi niz godina radim sa Hamadom i mogu da vam kažem da on u ovim godinama ima čak i bolje ‘prolazno vreme’ od Novaka u tim godinama”, počeo je Obradović priču za Sputnjik sport.

Obradović nam se javio iz Kine, gde se trenutno nalazi kako bi pokušao da svom štićeniku obezbedi specijalnu pozivnicu za učešće na jednom od tamošnjih turnira.

Naš sagovornik veruje u to da će Međedović ove sezone moći da parira protivnicima na Fjučrsima, turnirima iz profesionalnog nivoa.

„Ja sam sve ovo već prošao sa Novakom, koji je sa 17 godina krenuo da ide na profesionalne turnire. Hamad to sve radi godinu dana ranije”.

Obradovića ne brine potencijalni pritisak koji Hamadu može da se stvori, jer, kako ističe, pritisak je nešto sa čime veliki igrači moraju da se nose, a može i  da im značajno pomogne u mentalnom aspektu – jer, ako ga prebrode, mogu da idu korak više u svojim karijerama.

​Hamadu će, takođe, od velike pomoći biti to što je zimsku pauzu proveo radeći sa Novakom Đokovićem u njegovom kampu na Dorćolu.

„Ja Hamada savetujem sada, kao što sam Novaka savetovao kada je bio u njegovim godinama. Međutim, razlika je ta što Novak tada nije imao Novaka da mu pomaže, a Hamad ima jednog takvog tenisera koji može da ga savetuje”, objašnjava Obradović.

I sam Međedović, koji će sezonu krenuti Fjučrsima u Tunisu umesto na juniorskom Australijan openu, koji je otkazan zbog korone.

“Imali smo odlične pripreme za ovu sezonu zahvaljujući Novaku Đokoviću koji je stao uz nas, omogućio nam izvanredne uslove za rad u TC Novak i radio sa nama… Dao nam je veliku dozu samopouzdanja i ulio snagu da punim plućima krenemo u takmičarsku godinu pred nama”, izjavio je Međedović, a preneo TSS.

Međedović je prošle sezone nastupio na dva Fjučrsa, na kojima je uspeo da osvoji bodove kojima je obezbedio ATP renking i sebi ulio samopouzdanje za potpuni prelazak na profesionalnu karijeru.

Došao je i do pobede protiv prvog juniora planete, godinu dana starijeg Francuza Harolda Majoa na prošlosezonskom Rolan Garosu i time samo dodatno potvrdio da poseduje značajan kvalitet.

Obradovića smo pitali da uporedi Novaka i Hamada iz istog perioda.

„Hamad je dosta čvrst sa osnovne liniju i za nijansu bolji od Novaka u napadu. Ima bolje voleje i servis. Dosta je izbalansiran, ali još mora da radi na svojoj fizičkoj spremi”.

Sputnik

A. N.

Exit mobile version