Da li je utvrđivanje istine svima u interesu?

Na inicijativu gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca danas je održan inicijalni sastanak predstavnika različitih političkih partija, civilnog sektora i medija o formiranju komisije za utvrđivanje istine o evidenciji umrlih i inficiranih virusom korona. Prisutni su prihvatili inicijativu i očekuju se predlozi za sastav komisije. Sastanak je demonstrativno napustio predstavnik BKZ i kandidat za odbornika SPP Admir Muratović optužujući Krizni štab i gradonačelnika da su izvršili zločin sa predumišljajem.

Predstavnik BKZ i kandidat za odbornika ispred Stranke pravde i pomirenje, Admir Muratović, koji je demonstrativno napustio sastanak, a potom se vratio kako bi medijima dao izjavu, optužio je krizni štab i gradonačelnika Nihata Biševca lično, da su, kako je kazao, krijući istinu izvršili ”zločin s predumišljajem”.

”Teško onome ko na ovoj temi pokušava zaraditi političke poene. Mi imamo prvog čoveka u gradu koji kaže da je 15.juna bio covid pozitivan i koji je odgovoran za 300 života”, izjavio je Murtović.

Gradonačelnik Nihat Biševac je rekao da će u cilju utvrđivanja istine novinarima dostaviti medicinsku dokumentaciju o svojoj bolesti.

”Vidi se da je Muratović došao da minira inicijativu o saznavanju istine. Ne samo mene, nego od samog početka svakog sagovornika je prekidao”, kazao je gradonačelnik Biševac, izrazivši čuđenje kako neko ko je završio Islamske studije i obavljao funkciju časnog imama može bez dokaza da, kako je kazao, iznese tako surove optužbe.

Gradonačelnik, kao inicijator formiranja komisije još jedanput je ponovio nameru da je cilj utvrđavanja istine od opšteg interesa, te da je sastanak sazvan kako bi se utvrdila metodologija i način rada iste, kao i da bi se na sledećem sastanku izglasali predlozi i izabrali predstavnici ovog nezavisnog radnog tela.

”Mislim da nam je svima cilj da se sazna istina. Žao mi je što svaka inicijativa, čak i ova mora da bude minirana, zarad nekih sitnih političkih poena. U ovakvim uslovima svi treba da zanemarimo i svoje političke razlike, da mobilišemo sve snage radi suzbijanja covid epidemije, kako bismo izašli sa što manje poseldica i dočekali jesen”, poručio je Biševac.

S.Lj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO