Da li će nova koalicija preživeti ili Sjenicu čekaju novi izbori? 

Trenutna politička situacija drži javnost u Sjenjci u neizvesnosti. Zasedanje Skupštine je počelo jutros u deset sati. Prvobitno dogovorena koalicija između Stranke pravde i pomirenja (SPP), Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i grupe građana „Bez diskriminacije“ – Aldin Dino Kurtović, se kako sada izgleda, zakomplikovala.

Naime, odbornici SPS-a povukli su podršku ovoj koaliciji, nezadovoljni dosadašnjim stanjem u lokalnoj vlasti, koju su protekle 3,5 godine dominantno kontrolisali SPP i lista „Bez diskriminacije“. Ovo povlačenje podrške dovelo je do haosa u lokalnom parlamentu i otvorilo vrata za stvaranje nove većine. Tokom današnje sednice formirana je nova koalicija u kojoj se nalaze Sandžačka demokratska partija (SDP), Stranka demokratske akcije (SDA), „Za budućnost i razvoj Sjenice“ – Fadil Nikšić, te Bošnjačko-srpski savez (BOSS) – Samir Tandir. Ova grupa odlučila je da ne ulazi u savez sa SPP, čime je ova stranka ostala sa samo 17 odbornika.

SPP je dobila podršku od Nove demokratske stranke Srbije (Novi DSS), na čelu sa Milošem Parandilovićem. Odbornik ove stranke, Veroslav Karličić, ipak je stao na staranu SPP-a.

Sednica lokalne skupštine Sjenice nekoliko puta je prekidana, najpre na pet minuta, a zatim na dva sata, dok su se obraćali predstavnici SDP-a Nermin Kamberović, SDA-a Admir Elezović i Fadil Nikšić iz grupe građana, naglašavajući da SPP nema većinu i da je nužno formiranje nove koalicije ili raspisivanje novih izbora.

Nastavak sednice sjeničke Skupštine zakazan je u 13h.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO