Da li će nam uskoro ZABRANITI WhatsApp?

Nadavna promena WhatsApp-ove politike u vezi sa zaštitom privatnosti prema kojoj je počeo da deli informacije o brojevima telefona s Facebookom izazvala je reakcije regulatornih tela širom Evrope 

Tela za nadzor privatnosti Evropske unije poslala su WhatsAppu upozorenje u vezi sa deljenjem informacija o korisnicima sa Facebookom, u čijem se vlasništvu inače nalazi.
Nadavna promena WhatsApp-ove politike u vezi sa zaštitom privatnosti prema kojoj je počeo da deli informacije o brojevima telefona s Facebookom izazvala je reakcije regulatornih tela širom Evrope.
Tako su Italijani najavili vlastitu istragu, a zajedničko telo svih 28 članica EU objavilo je kako je zatražilo od WhatsAppa prestanak deljenja korisničkih podataka s Facebookom dok se ne osigura odgovarajuća pravna zaštita u skladu s zakonima Unije.
Predstavnici WhatsAppa ističu kako kompanija sarađuje s telima za zaštitu privatnosti kako bi odgovorili na njihova pitanja.

Pored WhatsAppa, pomenute regulatorna tela EU poslala su upozorenja i Yahoo-u zbog krađe informacija i pretraživanje elektronske pošte svojih korisnika za potrebe američkih obaveštajnih službi.
Predstavnici EU zatražili su i od Yahooa objavu svih informacija u vezi sa krađom podataka o 500 miliona svojih korisnika i pretraživanje poruka za potrebe obaveštajnih službi u SAD-u, obaveštavanje pogođenih korisnika o mogućim posledicama i saradnju s nacionalnim telima za zaštitu podataka u vezi svih pitanja i istraga.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO