Da li Apple ima problem sa baterijama kod iPhone telefona?

586

U poslednje vreme počeli su da se pojavljuju izveštaji o problemima sa baterijom koji pogađaju različite verzije Apple-ovih telefona, uključujući i iPhone 6s. Iako treba očekivati da Apple istraži i ispravi grešku koja dovodi do neočekivanog gašenja telefona čak i kada je baterija na više od 30 posto, korisnicima je objašnjen i način na koji rade baterije kod iPhone telefona na pojednim sajtovima.

Čak i ako kupite iPhone 7 telefon sada, možda ćete imati problem sa baterijom tek za godinu dana, poručuje sajt BGR. Iako Apple trenutno nudi besplatan program zamene baterije kod iPhone 6s telefona, ozbiljna greška sa pražnjenjem baterije utiče i na druge telefone kao što su iPhone 6 i iPhone 5s. Čak je i sajt Business Insider napravio video u kome su pokušali da ilustruju kako rade Lithium-ion baterije i objašnjavaju zašto možemo očekivati da njihov maksimalni kapacitet opada tokom vremena.

BGR poručuje da kako punite svoj iPhone telefon svaki dan, najverovatnije imate preko 300 ciklusa punjenja godišnje, a kako nam BI objašnjava u videu, baterija u mobilnom telefonu pada za 20 posto nakon 400 punjenja. Ipak, Apple će morati mnogo više da poradi na problemu koji je očigledno stvaran kod korisnika.

Izvor: BGR