Da bi se isplatila proizvodnja povrća u plastenicima kupujmo domaće

Smanjen je rod povrća koji se uzgaja na otvorenom dok proizvodnja u plastenicima i dalje daje siguran rod, ako ste posvećeni tom teškom poslu. Posetili smo domaćinstvo porodice Vidojević nadomak Novog Pazara i sa njima razgovarali o isplativosti bavljenja povrtarstvom.

U novopazarskom kraju rod paprike na otovrenom je prepolovljen. To znatno utiče na cijenu koja je i za 50% veća u odnosu na prošlu godinu. Dolazi se zbog toga do zaključka da je bavljenje povrtarstvom na otvorenom neizvjesno.

Sa druge strane, proizvodnja povrća u plastenicima donosi dobru zaradu, samo ako ste vrijedni i imate znanja. Proizvodnja povrća u plastenicima zavisi i od toga koliko je kupcima stalo da na svojoj trpezi imaju proizvode iz svog kraja koje im dobavljaju provjereni i ugledni proizvođači.

Posla u plastenicima i njivama je puno, uspjevaju samo oni koji su svoje mušetrije navikli na kvalitetan plod, priča povrtarka Biljana Vidojević.

Ona dodaje da je, uprkos velikom naporu koji ulažu, najveće zadovoljstvo kada mušterije dolaze ispred njihove tezge na Zelenoj pijaci i traže domaće povrće koje oni uzgajaju u Vržegrncima.

A. N.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO