Curić uputila čestitku povodom Dana Sandžaka

NOVI PAZAR – Predsednica Bošnjačkog nacionalnog veća dr. Jasmina Curić povodom 20. novembra – Dana Sandžaka uputila je čestitku svim građankama i građanima Sandžaka.

U čestitki se kaže:

„Tog istorijskog dana, 20. novembra 1943. godine, kad je u Pljevljima održana osnivačka sednica Zemaljskog antifašističkog veća narodnog oslobođenja Sandžaka – ZAVNOS-a, sandžački Bošnjaci, Albanci, Srbi i Crnogorci vođeni idejom antifašizma, suživota i univerzalnih ljudskih vrednosti, u vihoru Drugog svetskog rata, opredelili su se za teritorijalnu, multietničku i autonomnu regiju Sandžak.
Sa ponosom ističemo da su građani Sandžaka u Drugom setskom ratu organizovano pokazali svoje jako antifašističko opredeljenje koje i danas jasno pokazuju.
Svim građankama i građanima Sandžaka, u ime Bošnjačkog nacionalnog veća i u svoje ime, čestitam Dan Sandžaka uz poruku da samo zajedno, jedinstveni i složni možemo izgraditi Sandžak kao mesto sigurnog, slobodnog, demokratski uređenog i ekonomski jakog mesta za život” – navodi se u čestitci predsednice Bošnjačkog nacionalnog veća.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO