Curić čestitala Bajdenu

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić uputila je čestitku izabranom predsjedniku SAD, Džou Bajdenu.

U čestitki se kaže:

 “U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća, najvišeg predstavničkog tijela Bošnjaka u Srbiji i u svoje ime upućujem Vam čestitke povodom Vašeg izbora za 46. predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

 Ogroman broj glasova koje ste dobili na izborima su potvrda Vaše istinske borbe za ljudska prava i demokratiju koja je i obilježila veći dio Vašeg života.

 Raduje nas činjenica što ćete upravo Vi u naredne četiri godine obavljati funkciju predsjednika SAD, države koja je prepoznata po zaštiti prava i sloboda malih naroda i kojoj je krajnji cilj bolji, pravedniji i napredniji svijet.

 Upravo ste Vi, za vrijeme najtežeg perioda kroz koji je prolazio bošnjački narod, uspjeli da cijelom svijetu iznesete istinu o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici, najtežem zločinu na evropskom tlu nakon Holokausta.

 Vjerujemo da ćete Vi i buduća potpredsjednica Kamala Haris uspjeti da ojačate američku demokratiju te podržite demokratske i progresivne procese u ostatku svijeta, a naročito na dobrobit svih slobodoljubivih naroda kojima je Vaša država primjer poštovanja ljudskih prava i sloboda.

 Još jednom, primite naše iskrene čestitke, a Vama i budućoj potpredsjednici Haris želimo uspjeh u obavljanju Vaših funkcija.

Primite izraze našeg najvišeg poštovanja” poručuje Curić u čestitki.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO