Naslovna Sport Čudo se dogodilo, Srbija na Mundijalu

Čudo se dogodilo, Srbija na Mundijalu

cudo-se-dogodilo,-srbija-na-mundijalu

BEOGRAD – Fudbaleri Srbije pobedili su Portugal sa 2:1 u poslednjem meču kvalifikacija za Mundijal i direktno se plasirali na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Pobedu i plasman na Mundijal doneo je Aleksandar Mitrović, golom u 90. minutu na asistenciju Dušana Tadića, a „Orlovi“ su trijumfovali preokretom.

On je ušao u drugom poluvremenu, a nije bio starter zbog stomačnih problema i ipak je kao rezervista kompletirao čudo u Lisabonu, gde je Srbija imala i malo sreće posle pogotka Dušana Tadića u prvom poluvremenu.

Upravo je kapiten Srbije bio jedan od pojedinaca koji su iz senke naterali Kristijana Ronalda i ostale zvezde Portugala na plač, jer je u dva poteza praktično rešio meč.

Srbija je u meč ušla na najgori mogući način. Nepažnja Nemanje Gudelja i veoma verovatno faul Bernarda Silve nad njim kažnjeni su već u drugom minutu.

Silva je ukrao loptu Gudelju s leđa, prosledio je do Renata Sančeza, a ovaj je izašao sam ispred nemoćnog Predraga Rajkovića.

Sudija Danijele Orsato nije pokazao da je Silva napravio prekršaj, pa je Portugal rano poveo.

„Orlovi“ su od tog trenutka zaigrali mnogo bolje i angažovanije. Početni šok ih nije potresao i poremetio, pa je već u devetom minutu poništen gol Strahinje Pavlovića.

Do Strahinje je lopta doletela od Nikole Milenkovića, ali su sudije pokazale da je „Bleki“ napravio faul, pa pogodak nije priznat.

Samo tri minuta kasnije, Dušan Vlahović je dobio pas u šesnaestercu, okrenuo se i levicom pogodio stativu.

Gudelj je u 14. minut ponovo pogrešio i izgubio loptu za slobodan udarac Portugala pred kaznenim prostorom. Ronaldo je pucao i nije bio precizan.

nova.rs/Foto:Tanjug/AP

Exit mobile version