Crveni meteoalarm upozorava na najopasnije vreme u utorak: snažni udari vetra, obilne kiše i sneg

Meteorolozi RHMZ upozoravaju na izuzetno opasno vreme, odnosno najjači crveni meteoalarm na snazi je u utorak!

Danas (23.10.) i sutra (24.10.) kišovito uz osetan pad temperature za 10 do 12 stepeni u odnosu na prethodne dane. Danas posle podne se na jugoistoku Srbije ponegde očekuje oko 20 mm kiše za 12 h.

Sutra (24.10.) u većini mesta od 20 do 40 mm, lokalno i preko 60 mm za 24 sata sa najvećom verovatnoćom u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima. Na planinama oko i iznad 1000 m vlažan sneg uz formiranje snežnog pokrivača. U Vojvodini će kiša biti slaba i povremena pa se očekuje najmanja količina padavina”, navodi se na sajtu RHMZ.

Stiglo naglo zahlađenje

U Srbiji će danas i sutra biti kišovito uz osetan pad temperature za 10 do 12 stepeni u odnosu na prethodne dane, saopštio je RHMZ.

U ponedeljak ujutru i pre podne na severozapadu, a po podne na jugoistoku očekuje se oko 20 mm kise za 12h.

U utorak u većini mesta od 20 do 40 mm, lokalno i preko 60 mm sa najvećom verovatnoćom u zapadnim i centralnim krajevima.

Sneg na planinama

Na planinama oko i iznad 1.000 m očekuje se vlažan sneg uz formiranje snežnog pokrivaca. U Vojvodini će kiša biti slaba i povremena. Vetar će biti slab i umeren severozapadni, na severu i zapadu i u planinskim predelima jak.

Jutarnja temperatura od 8 do 14, najvisa dnevna od 9 na severu do 17 stepeni na jugoistoku Srbije.

I u Beogradu će danas biti oblačno sa kišom, hladno i vetrovito. Vetar umeren, povremeno jak severozapadni.

Jutarnja temperatura oko 13, tokom dana u padu na 9 stepeni. Sutra će biti oblačno sa kišom, hladno i vetrovito, na planinama sa vlažnim snegom uz formiranje snežnog pokrivača.

Prestanak padavina u sredu

Očekuju se obilne padavine, u većini mesta od 20 do 40 mm, lokalno i preko 60 mm sa najvećom verovatnoćom u zapadnim i centralnim predelima, osim na severozapadu zemlje gde ce kiša biti slaba i povremena.

U sredu hladno uz prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U četvrtak i petak suvo uz porast temperature, zatim promenljivo i malo hladnije, mestimično sa slabom kisom.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO