Naslovna Vijesti Hronika Crna Gora: Zaplenjeno više od dve tone marihuane

Crna Gora: Zaplenjeno više od dve tone marihuane

crna-gora:-zaplenjeno-vise-od-dve-tone-marihuane

PODGORICA – U zajedničkoj akciji policije i Uprave carina, u Podgorici je danas zaplenjeno više dve tone marihuane, a uhapšen je državljanin Albabnije.

Policija je saopštila da je zajednička akcija usmerena ka presecanju međunarodne rute krijumčarenja narkotika iz pravca Albanije preko teritorije Crne Gore ka zemljama Zapadne Evrope.

“Na granični prelaz Božaj je danas, pristiglo teretno motorno vozilo kojim je upravljao E.C. (40), državljanin Albanije. Carinskom organu je prijavljena tranzitna pošljika voća i povrća koja je bila namenjena zemljama Zapadne Evrope. Detaljnim pregledom robe, koji su izvršili službenici za suzbijanje krijmučarenja, otkriveno je devet paleta na kojima se nalazila opojna droga marihuana ukupne težine od oko dve tone”, piše u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

O događaju je, kako navode, obavešten viši državni tužilac u Podgorici, koji je naložio da se E.C. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, prenosi RTCG.

“Operativni podaci ukazuju na to da je organizovana kriminalna grupa aktivna na području Albanije, izvršila pokušaj krijumčarenja oko tone tone marihuane ka Zapadnoj Evropi. U toku je dalje sprovođenje međunarodne istrage sa policijom Albanije i policijama zemalja Evropske unije”, zaključuje se.

Takođe, u tunelu Sozina policija je danas zaustavila vozilo i pronašla 107 kilograma marihuane, a vozač je uhapšen.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version