Srijeda, 8 Februara, 2023

Crna Gora: Uhapšena dvojica osumnjičenih za napad na Seada Sadikovića

PODGORICA – Crnogorska policija saopštila je danas da je uhapsila dvojicu mladića zbog sumnje da su verbalno i fizički u Bijelom Polju napali novinara Seada Sadikovića.

Policija je uhapisla N.O. (21) i E.D. (18) iz Bijelog Polja i oni će biti privedeni državnom tužiocu uz krivičnu prijavu kojom se terete za nasilničko ponašanje, navedeno je u saopštenju.

Policija je u saopštenju precizirala da je novinar TV Vijesti “imao vidljive povrede”, te da mu je ukazana lekarska pomoć.

Po navodima policije, mladići, učesnici auto-kolone, vredjali su Sadikovića, a nakon toga i fizički napali i naneli lakše povrede.

“Policija preduzima dalje mere i radnje u cilju identifikacije svih lica i rasvetljavanju celokupnog dogadjaj”, dodaje se u saopštenju.

Sa ključnih državnih adresa poručeno da napadi na novinare i slobodu reči neće biti tolerisani, te da će nadležni “učiniti sve da slučaj bude rasvetljen do kraja”.

Napad na Sadikovića oštro su osudili predsednik države Milo Đukanović, Skupštine Aleksa Bečić, premijer Zdravko Krivokapić, potpredsjednik Vlade Dritan Abazovič i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Ministarstvo unurašnjih poslova (MUP) je poručilo d da će “učiniti sve da slučaj bude rasvijetljen do kraja”.

“Sigurnost novinara mora biti garantovana. Zločin iz mržnje je društveno zlo. Odnos prema njemu je mera naše odgovornosti”, naveli su iz MUP-a na Tviteru.

Novinarska i medijska udruženja saopštila su da odgovornim za napad na Sadikovića smatraju sve one koji “mesecima raspiruju tenzije” u Crnoj Gori.

“Ekstremizam svakog dana postaje sve vidljiviji i opasniji”, smatraju u civilnom sektoru i dodaju da “posebno zabrinjava to što mete izliva nacionalnog naboja redovno bivaju novinari”.

Sadiković je napadnut tokom auto-kolona protesta takozvanih patriotskih snaga, u subotu veče u Bijelom polju.

Protesti su bili organizovani u više gradova Crne Gore, a učesnici su nosili crnogorske državne zastave i pozvali “Crnogorce da u svim gradovima započnu auto-kolone”, u znak otpora “fašizmu i zdravstvenom genocidu”.

indeksonline.rs/Beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO