Crna Gora: Uhapšen M.Ostojić zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje

Foto:MUP PODGORICA – Podgorička policija je po nalogu višeg državnog tužilaštva uhapsila Miloša Ostojića (35), predsednika revizorskog odbora Luke Bar, zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, saopšteno je danas iz podgoričke policije.

U izveštaju RTCG se navodi da je Miloš Ostojić vređao Bošnjake na svom Fejsbuk profilu, a opštinski odbor Bošnjačke stranke Bar pozvao je policiju i tužilaštvo da hitno reaguju.

“Podgorička policija je juče, postupajući po prijavi da je M.O. na jednoj društvenoj mreži postavio dve objave koje su sadržale uvrede na verskoj osnovi, preduzela mere i radnje iz svoje nadležnosti i od M.O. prikupila obaveštenja o okolnostima navedenih objava”, saopštila je policija.

Odbor direktora i menadžment Luke Bar ogradio se od objava predsednika revizorskog odbora kompanije Miloša Ostojića i najavio da će odmah biti iniciran postupak za njegovo razrešenje sa funkcije.

U luci Bar, kao i u gradu Baru, danas se, slavi ramazanski Bajram, kao što su se slavili i katolički Uskrs i pravoslavni Vaskrs, poručuju iz ove kompanije.

“Sve praznike zajedno slavimo, poštujemo i uvažavamo, stoga jedan subjektivni, privatni stav profesionalno angažovanog lica, sigurni smo, neće ni poremetiti, ni promeniti funkcionisanje naše kompanije”, navodi se u saopštenju odbora direktora i menadžmenta Luke Bar.

Istovemeno rukovodstvo Luke Bar apeluje na sve učesnike javnog i političkog života u Crnoj Gori da se “slučaj Osojić” ne politizuje, ne instrumentalizuje u dnevno-političke svrhe i da nikako ne posluži za bilo kakvo podizanje tenzija tokom mirnih, prazničnih dana.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO