Naslovna Vijesti CRNA GORA: U Bijelom Polju bacane fekalije po džamiji

CRNA GORA: U Bijelom Polju bacane fekalije po džamiji

Islamska zajednica Crne Gore i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava osudili su skrnavljenje džamije u mjestu Sutivan kod Bijelog Polja i od nadležnih zatražili da zaštite vjernike i vjerske objekte Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Nakon što su nepoznati počinioci oskrnavili džamiju u Sutivanu, bacivši fekalije po fasadi džamije, iz Islamske zajednice poručuju da je čin skrnavljenja vjerskog objekta za svaku osudu.

Bijleo-Polje-Sutivan-dzamijska-vrata

“Ne bih da osuđujemo niti bacamo sumnju na bilo koga, dok policijska istraga ne dođe do rezultata, a uvjereni smo da se radi o namjernom činu skrnavljenja naše bogomolje, i kao takav sami čin je za svaku vrstu osude. Fasada džamije nije bila u zapuštenom stanju, tako da su tragovi prskanja očito nastali namjerom da se džamija oskrnavi. Ono što očekujmo je da vještačenje otkrije da li je materija organskog ili nekog drugog porijekla”, kazao je za Anadoliju Enis Budžović, rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori i glavni imam u Bijelom Polju.

Nemili događaj koji se dogodio u mjestu Sutivan, vjernici su primijetili u četvrtak, kada su dolazili na obavljanje dnevne molitve. Tada su i obavijestili policiju.

Exit mobile version