Naslovna Sandžak Novi Pazar Ćorović – Dom zdravlja prikupio 571.346,00 dinara za pomoć ugroženim područijima

Ćorović – Dom zdravlja prikupio 571.346,00 dinara za pomoć ugroženim područijima

Novi Pazar – Direktor novopazarskog doma zdravlja dr Ervin Ćorović izjavio je danas da su  svi radnici su dobrovoljno učestvovali su u akciji prikupljanja pomoći ugroženom stanovništvu Srbije koje je zadesila poplava.

kciji prikupljanja humanitarne pomoći za nastradale u poplavama priključili su se i zdravstveni radnici Doma zdravlja Novi Pazar. Kako ističe direktor ove ustanove  dr Ervin Ćorović gotovo svi radnici su dobrovoljno učestvovali u ovoj akciji.

“Ja moram da kažem da smo pre deset dana pokrenuli jednu akciju gde su se radnici lično izjašnjavali o učešću u ovoj akciji solidarnosti u kojoj se odazvalo 405 radnika i da se sakupila suma od 571.346,00 dinara. Ova suma uplaćena je juče na poseban račun koji je odredila Vlada Republike Srbije”, rekao je direktor Doma zdravlja dr Ervin Ćorović.

Ovoj akciji pridružilo se i Udruženje medicinskih sestara, tehničara i apoteka Doma zdravlja i bolnice.

“U okviru ustanove koja se bavi poslom koji je human Udruženje medicinskih sestara, tehničara i apoteka Doma zdravlja i bolnice nadovezala se na akciju pomaganja poplavljenim područjima, i od 526 članova, koliko udruženje broji, izdvojili smo 100 hiljada dinara i uplatili na žiro račun Vlade za pomoć poplavljenim područjima”, rekla je predsednica udruženja MSTA Doma zdravlja i bolnice Svetlana Komatina.

Prema rečima Ćorovića sva prikupljena novčana sredstva uplaćena su na poseban žiro račun koji je odredila Valda Republike Srbije.

Exit mobile version