Naslovna Featured Istaknuto „Čistači“ oprali lice zločincu

„Čistači“ oprali lice zločincu

„cistaci“-oprali-lice-zlocincu

Ispred murala osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića u ovom trenutku je mirno, a sam mural uništen je crnom farbom prosutom po „licu“ ratnog zločinca. Za sada nema okupljenih građana, a prisutno je jedino nekoliko policajaca u civilu koji se nalaze malo dalje od murala. Inače, zatekli smo i jednog starijeg muškarca koji je na mural zakačio cveće. Saobraćaj teče normalno, a inače pored murala nalazi se i poklopac od kantice za farbu.

U međuvremenu, kako javlja naš reporter, stigla je i grupa momaka koji su prionuli na čišćenje murala, kao i kada je prethodnog puta prekriven farbom. Mural je „opran“ nakon nekih pola sata.

Podsetimo, nakon najave Inicijative mladih za ljudska prava da će prekrečiti mural posvećen Ratku Mladiću, Ministrarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je tu akciju.

Aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović je privedena nakon što je bacila nekoliko jaja na mural Ratka Mladića, da bi dan kasnije Đorđo Žujović iz Socijaldemokratske partije Srbije bacio kreč na mural.

Nakon toga grupa mladića oprala je kreč sa murala i od tada „čuvaju“ mural.

U subotu je na Cvetnom trgu u Beogradu održan protest „Mural mora pasti“ koji je organizovalo više organizacija civilnog sektora. Na trgu su se okupili građanski aktivisti, ali i grupa desničara, između kojih je bila policija. Predviđena šetnja do Njegoševe ipak je otkazana iz bezbednosnih razloga.

preuzeto: nova.rs

Podeli

Exit mobile version